Sunday, May 21, 2006
Missing...
Πού εξαφανίστηκε ο "μικρός Βούδας";


Ο έφηβος από το Νεπάλ, ο δεκαπεντάχρονος Ram Bahadur Bomjan, που έχει γίνει γνωστός ως «ο μικρός Βούδας» του βασιλείου των Ιμαλαΐων, εξαφανίστηκε το Σάββατο 11 Μαρτίου από τον χώρο όπου βρισκόταν σε διαλογισμό, μετά από μία μυστηριώδη πυρκαγιά. Πριν από λίγες ημέρες, ξέσπασε μία περίεργη πυρκαγιά στην περιοχή. Δεν ήταν ξεκάθαρο από την αρχή, εαν ο μικρός Bomjan τραυματίστηκε από τη φωτιά.


Όταν έφτασε στην περιοχή μία επιτροπή από χωρικούς για να διαπιστώσουν την ασφάλεια του Bomjan, ανακάλυψαν ότι το αγόρι είχε εξαφανιστεί. Τα ρούχα του βρέθηκαν δίπλα στο δέντρο που διαλογιζόταν, αλλά δεν υπήρχε κανένα ίχνος από αυτόν. Ο Bomjan που κατάγεται από το χωριό Ratanpur της περιοχής Bara του νότιου Νεπάλ, έγινε δημόσια γνωστός όταν τα τοπικά νέα ανακοίνωσαν ότι βρέθηκε να κάθεται σε στάση διαλογισμού, κάτω από ένα δέντρο, ίδιο με αυτό, όπου διαλογιζόταν ο Βούδας (συκιά ficus religiosa). Όπως και στον Βούδα, η μητέρα του Bomjan λέγεται Maya και όπως λένε κάποιες δημοσιογραφικές πηγές, έχει πει ότι ο γιος της αρνιόταν να φάει κρέας από πολύ μικρή ηλικία, και περιπλανιόταν από ένα μοναστήρι σε άλλο.


Ο Bed Bahadur Thing, επικεφαλής της επιτροπής που είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια του μικρού, είπε στους δημοσιογράφους πως ο Bomjan υπολόγισε, πως θα του χρειαζόταν 6 χρόνια διαλογισμού για να φτάσει στη φώτιση. Όπως λέγεται, άρχισε να διαλογίζεται στο Char Koshe Jhadi της περιοχής Bara πριν από 8 μήνες, ενώ σταμάτησε τελείως να τρώει, ακόμα και να πίνει! Λένε πως βρίσκεται στην ίδια θέση καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, τυλιγμένος με ένα κομμάτι ύφασμα, ακόμα και το χειμώνα. Όταν έφτασαν στην περιοχή διάφοροι περίεργοι και δημοσιογράφοι έξω από το Νεπάλ, οι χωρικοί έκαναν μία επιτροπή για να προσέχει τον μικρό Bomjan.

Έχουν γίνει διάφορες υποθέσεις για την εξαφάνιση, όπως ότι ο μικρός μπορεί να έχει αρπαχθεί είτε από δυνάμεις ασφάλειας των Μαοϊστικών ανταρτών, είτε από συμμορίες της γειτονικής Ινδίας. Πιο πιθανή όμως είναι η εξήγηση που δόθηκε πρόσφατα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της περιοχής, ότι ο «μικρός Βούδας» εγκατέλειψε το σημείο περισυλλογής του, λόγω της μεγάλης πληθώρας ανθρώπων, που είχαν κατακλείσει την περιοχή και αποτελούσαν εμπόδιο για το διαλογισμό του. «Έφυγε, γιατί υπήρχε πολύς θόρυβος στην περιοχή», ανέφερε στο γραφείο του Κατμαντού ο φίλος του, Prem Lama. Μία ομάδα αναζήτησης από αστυνομικούς με πολιτικά ρούχα και απλούς πολίτες, απέτυχε να βρει το αγόρι, αλλά έχει λεχθεί πως απομακρύνθηκε στη ζούγκλα που περιβάλλει την περιοχή σε ακτίνα 250 χιλιομέτρων νότια του Κατμαντού.

Ο επιθεωρητής Κamal Acharya είναι 90% σίγουρος, πως η εξαφάνιση του Bomjan ήταν εθελοντική και δεν σχετίζεται με κάποια απαγωγή. Η αστυνομία πιστεύει, πως μαζί με τον Bomjan είναι και ο φίλος του Sahila Tamang, ο οποίος επίσης αγνοείται.

Πηγή: Pathfinder.gr

Μετάφραση - Απόδοση - Σχολιασμός - Εικόνα: Esoterica.gr

Labels:

 
posted by Serenity at 23:50 | Permalink |


15 Comments:


  • At 22/5/06 00:16, Blogger γιώργος

    γνώρισε τον κόσμο και αποφάσισε να τον αποφύγει...

     
  • At 22/5/06 00:18, Blogger Serenity

    Ποιος ξέρει; Μπορεί να είναι τόσο εξελιγμένη ψυχή που αποφάσισε να μεταβεί στο μεταφυσικό από τα 15 του! Απίστευτο!

     
  • At 22/5/06 00:24, Blogger γιώργος

    ναι... είναι απίστευτο...
    ένα μικρό παιδί, να μας ρίχνει ένα φτύσιμο και να την κάνει...
    όπως και αν το σκέφτηκε...
    σωστός...

     
  • At 22/5/06 00:26, Blogger Serenity

    Δε νομίζω ότι μας φτύνει...
    Το δρόμο του ακολουθεί όπως όλοι μας άλλωστε...

     
  • At 22/5/06 00:29, Blogger γιώργος

    ένα δρόμο μακρυά από εμάς όμως...
    απομακρυσμένος από τα εγκόσμια...
    μακάρι και οι δικοί μας πνευματικοί ηγέτες να έκαναν κάτι αντίστοιχο...

     
  • At 22/5/06 00:42, Blogger Serenity

    Χμμ... γνωρίζω μια τέτοια περίπτωση Δασκάλου ο οποίος όμως μας 'άφησε' πριν από τρία χρόνια. Ευτυχώς και στο δυτικό πολιτισμό υπάρχουν φωτεινά παραδείγματα... Σπανίζουν αλλά υπάρχουν.

     
  • At 22/5/06 00:56, Blogger γιώργος

    βασικά μιλούσα για τους θρησκευτικούς πνευματικούς ηγέτες...
    αυτοί, δυστυχώς, δεν λειτουργούν έτσι... αντιθέτως μάλιστα...

     
  • At 22/5/06 00:56, Blogger Marialena

    Καλησπέρα στη γαληνότητά σας! Θα με συγχωρέσετε που ο τίτλος νόμιζα ότι με παρέπεμψε στη γνωστή και μη εξαιρεταία "βουδότητα" αλλά αναφερόσασταν σε άλλον φυσικά Βούδα. Πάντως αυτό το παιδί φαίνεται πως έχει πνοή Θεού μέσα του, γι' αυτό και η είδηση αναφέρει αυτά τα εξωπραγματικά γεγονότα που το συνέβησαν. Εύχομαι να έχεις μια ήρεμη νύχτα, φιλιά, Μ.

     
  • At 22/5/06 01:02, Blogger Serenity

    @ yiorgos: ***πνιχτό γέλιο*** Α, αυτούς εννοείς; Αν εξαιρέσεις τον Αναστάσιο, όλους τους άλλους τους έχω κάνει delete από τη λίστα γι'αυτό και δεν πήγε εκεί το μυαλό μου όταν μίλησες για 'πνευματικούς ηγέτες'...

    @ marialena: Σου έχω στείλει e-mail...
    Θα σου τηλεφωνήσω αύριο...
    Καληνυχτούδια, γλυκιά μου...

     
  • At 22/5/06 10:39, Blogger Marialena

    Καλημέρα πριγκηπέσσα. Συμφωνώ και επαυξάνω για τον Αλβανίας Αναστάσιο. Η μη τι άλλο, το ότι υπάρχει στους καιρούς μας και φωτίζει την Πίστη με τη στάση του, με κάνει να χαίρομαι που είμαι χριστιανή και τον γνώρισα. φιλιά, Μ.

     
  • At 22/5/06 11:03, Blogger Serenity

    @ marialena: Ω, χαιρετώ την αγαστή βουδότητά σας με πολλές ζεστές καλημέρες και φιλιά! :))
    Για τον Αναστάσιο: δεν τον έχω γνωρίσει προσωπικά, αλλά τον έχω σε εκτίμηση λόγω του έργου του και της στάσης του..

     
  • At 22/5/06 11:44, Blogger Marialena

    Πάντως δεν θα πρέπει να περιορίζεται η οπτική μας μόνο στα γνωστά μονοπάτια της πνευματικότητας και της Πίστης, γιατί είναι πανανθρώπινα κεκτημένα που τυγχάνουν να εκφράζονται με τον δικό μας Ελληνορθόδοξο τρόπο. Η μαγεία είναι να ανακαλύπτεις το Οικουμενικό μέσα από την αλληλεπίδραση όλων των πνευματιστικών κινημάτων. Να χεις μια όμορφη μέρα, φιλάκια, Μ.

     
  • At 24/5/06 01:19, Blogger Serenity

    Προσωπικά πιστεύω στη μετενσάρκωση και πιστεύω στο μεταφυσικό που εκδηλώνεται μέσα στο φυσικό.

    Όλες οι απόψεις πάντως είναι σεβαστές και σ'ευχαριστώ που κατέθεσες τη δική σου, Αβεσσαλώμ. :)

     
  • At 24/5/06 17:29, Blogger stelios katsaris

    Τα παιδιά βλέπουν την αλήθεια. Οι μεγάλοι απλώς έχουν ακούσει για αυτήν..!

     
  • At 24/5/06 21:45, Blogger Serenity

    @ stelios: μες στο μυαλό μου είσαι;
    :)